Daarom zit/sta werken

Eerlijk is eerlijk: zitten is best comfortabel en relaxed. Helaas is te veel zitten heel erg ongezond. De meeste mensen zitten langer dan ze denken, vaak wel 9-12 uur per dag! Ga maar na hoe een gemiddelde werkdag er uit ziet... Voor je het weet maak jij je ook schuldig aan te veel zitten!

We zitten gewoon veel te veel

Zit je er klaar voor terwijl je dit leest?

Want hier gaan we: ontbijt aan de eettafel, onderweg in de auto of met het OV (tenminste als je een zitplaats kunt vinden) naar je werk, werken aan je bureau, vergaderen, lunch aan de eettafel, weer werken aan je bureau, nog meer vergaderingen, onderweg terug naar huis, diner aan de eettafel en dan eindelijk neerploffen op de bank om TV te kijken.

Download ons Zit-Sta-Wijzer ebook

Serieuze risico's en gevolgen

In de media lees je steeds vaker over de gezondheidsrisico’s die aan te veel langdurig zitten (fysieke inactiviteit) kleven. Hieronder geven we je een kleine opsomming van de negatieve effecten:

Best schrikken toch? Ons lichaam heeft onderhoud nodig in de vorm van beweging en gezonde voeding. Dit vergeten we vaak door al onze drukke bezigheden.

De meeste mensen komen pas in actie zodra ze klachten krijgen maar dat is eigenlijk te laat. Je kunt een hoop klachten simpel voorkomen. Meer bewegen is de beste remedie. Maar hoe pak je dat nu aan?

Zit/sta bureau als oplossing

Een zit/sta bureau kan bijdragen aan een gezondere werkstijl mits je dit bureau gebruikt om zittend en staand werken regelmatig af te wisselen. Een regel die vaak wordt gehanteerd is dat je van ieder uur dat je werkt circa 15 minuten staat. Dat is best even wennen maar gebruikers geven aan dat het effect zo prettig is dat ze na een tijdje zitten vanzelf de impuls krijgen om weer op te staan.

Heb je toch een extra duwtje in de rug nodig om vaker op te staan? Er zijn veel zit/sta bureaus waarbij apps beschikbaar zijn die je helpen om je hardnekkige zitgedrag te doorbreken. In ons e-boek Zit Sta Wijzer staan meer tips om je te stimuleren meer te bewegen.

Positieve gevolgen van zit/sta werken

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken laten bijzonder positieve effecten van zit/sta werken zien:

Bovenstaande is goed nieuws voor de gebruikers van zit/sta bureaus maar ook voor werkgevers. Hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een grotere "job satisfaction" (minder verloop van personeel en lagere recruitmentkosten) zorgen ervoor dat de investering in zit/sta bureaus in no time terug is verdiend.

Wij helpen je graag verder

Wij helpen je graag om jouw werkomgeving gezond en inspirerend te maken. Met een slimmere indeling die tot meer bewegen aanzet, een creatieve touch en een paar verrassende details tover je vaak al een glimlach op het gezicht van je collega’s of jezelf. Het verhoogt de werksfeer en werkt een gezondere werkhouding in de hand.


Gratis e-book downloaden Gratis adviesgesprek aanvragen